TOY FOX TERRIER KENNELS


TOY FOX TERRIER KENNELIN
UUTISIA

Tälle sivulle ilmestyy Toy Fox Terrier Kennelin uusimmat uutiset.
Saat uutiset myös suoraan sähköpostiisi ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi meille tai laittamalla palautetta palautelomakesivulta.

Blogi - kirjoitamme tänne ajankohtaisia juttuja & uutisia kennelimme kiireisestä mutta ihanasta elämästä. :o)

2.3.2008: Kevät on jo melkein täällä, vaikka lunta sataakin maahan vielä pikkiriikkisen. Nuggetin pennut on jo lähes kokonaan vierotettu emostaan ja kolme villiä pienokaista riehuvat ja leikkivät tosi reippaasti. Bugglen masu on hienosti kasvanut ja valmistaudumme daamin tuleviin pentuihin hiljalleen. Laitamme valmiiksi uuden hienon pentupesän, raivaamme oman huoneen Bugglelle ja annamme tulevan emon rauhoittua ja levätä ennen tulevia koitoksia.

26.2.2008: Viikonloppu meni mukavissa merkeissä. Lauantaina olimme mukana SATHY Pulkkariehassa. Paikalla olikin oikein kiva määrä amerikankääpiöterriereitä kisailemassa ja muuten vaan muita koiruuksia tapailemassa. Sää oli keväisen aurinkoinen ja kivaa oli. Katsele kuvia tapahtumasta ja muuta kivaa tästä linkistä >>
Sunnuntaina Nuggetin Happy Fanny pennun omistaja kävi meillä vierailulla, katsomassa omaa pienokaistaan tottakai. Pennut voivat erinomaisesti, ovat reippaita menijöitä jo kaikki. Katsele uusia kuvia pennuista sunnuntailta tästä linkistä >>

16.2.2008: Pikku pakkanen on vieraanamme ja käymme pitkällä metsälenkillä koirien kanssa. Pakkaslenkin jälkeen on kiva tulla sisälle, ei tarvitse käydä pesun kautta. :o)
Nuggetin pennut kasvavat ja ovat jo alkaneet riehumaan ja leikkimään. Pentujen painot ovat jo lähellä voipakettia. Katsele uusia kuvia pennuista tästä linkistä >>

13.2.2008: Talvi taitaa kohta olla jo ohi? Kelit ovat ainakin todella keväiset, linnut laulelevat ja talitinttipariskunta on alkanut jo pesänrakennuksen kotimme katon räystääseen. Odottelemme kovasti kevätaurinkoa ja pääsiäistä ja vappua... ja kesää! Huomenna onkin Ystävänpäivä ja suunnitelmissa on tehdä lammaslihapullia koirille. Nami!

10.2.2008: Kennelissämme on pentuvierailupäivä ja Nuggetin pentujen omistajat pääsevät tutustumaan pienokaisiinsa ensimmäistä kertaa. Nugget pääsee hieman tuulettamaan ja jahtaamaan hiiriä, sillä kylään tulee myös kaverit Munkki ja Dali, ystävämme Emman koiria. Päivä sujuu rattoisasti pentuja ihastellen ja koirien riehumista seuraten. Katsele kuvia pentuvierailupäivästä tästä linkistä >>

5.2.2008: Nuggetin pennut voivat hyvin ja paksusti ja liikkuvat jo hieman. On mukava seurata pienokaisten kasvua ja kehitystä.
Kelit ovat olleet suojan puolella ja kuraa alkaa tulla sisään aika määrin. Koirat joutuvat suihkuun harva se päivä.

4.2.2008: Tunnelmat ovat aika apeat. Viime yönä menetimme jälleen yhden pennun. Väsymys alkaa jo painaa, pulloruokinta ja nesteytys on täytynyt tehdä parin tunnin välein ja hyvästä hoidosta huolimatta olemme menettäneet jo kolme pienokaista lyhyen ajan sisällä. Toivomme todella että tilanne normalisoituisi ja pian.

1.2.2008: Kuun vaihde on ollut todella surkeaa aikaa kennelissämme. Olemme menettäneet kaksi pientä pentua ja suru on valtava. Surun keskellä iloa tuottaa terveet pennut ja heidän kasvaminen.
Kennelimme kasvatti on tullut hoitoon hetkeksi aikaa ja pikkuisen tempauksia on hauska seurata. Tyttö on todella villi ja reipas menijä, aina pahanteossa. :o)

29.1.2008: Tammikuu alkaa olla lopuillaan ja odotamme innolla kevättä ja erityisesti kevätaurinkoa! Nugget pentuineen voi erinomaisen hyvin ja pian pennut siirretäänkin jo isompaan pesään.

24.1.2008: Nuggetin pennut ovat syntyneet ja kaikki on sujunut tosi hienosti. Neljä upeaa pentua valloittaa nyt lähes kaiken aikamme, vaikka emohan se pennuista eniten huolta pitää. :o) Pienokaisten taipaletta voit seurata pentueen omalta sivulta tästä linkistä >>

16.1.2008: Nugget on viimeisillään tiineenä ja hoidossa on oma kasvattimme Bambi. Bambilla kävi haveri jouluna ja nyt jalkaa hoidetaan Kai Skutnabbilla. Bambi on luonamme muutaman päivän ajan ja viettää aikaansa rauhassa Nuggetin seurassa. Katso kuvia pikkudaameista tästä linkistä >>

14.1.2008: Säät ovat tosi kurjat! Kuraa ja märkää... missäs se talvi viipyy?
Nugget on isoine mahoineen kaiken keskipisteenä. Reipas ja iloinen Nugget pyörii ja hyörii vielä innoissaan kaiken keskellä, mutta vauhti on hieman hidastunut masun kasvun myötä. Odottelemme kovasti pentujen syntymää, ehkä jo tällä viikolla.

12.1.2008: Vuosi on vaihtunut ja kiire on aikamoinen. Joulukoristeet on korjattu pois, juhlapyhät on vietetty ja on taas aika palata arkeen.
Dali käy kylässä Emman kanssa. Vietämme aikaa jutellen koirista ja suunnitellen kivoja amerikankääpiöterrieri-juttuja vuodeksi 2008.

28.12.2007: Joulu tuli ja meni. :o) Koirat ovat tosi paksussa kunnossa kaikki, kinkut ja laatikot taisivat mennä parempiin suihin... Hoidossa joulun alla oli kasvattimme Rocky ja Munkki, nyt hoidossa on vuoden vaihteen yli kasvattimme Napo. Napo on reipas kaveri, joka on erityisen ihastunut Ilves-kissaamme. Kelit ovat erittäin kuraisia ja odotamme kovasti lumen tuloa...

14.12.2007: Valmistaudumme hiljalleen joulun aikaan. Jouluksi on tulossa hoitoon muutama kennelimme kasvatti ja ensi viikon maanantaina Tosca ja Fidelio lähtevät omaan kotiinsa.
Odotamme kovasti joulun tuloa, rauhoittumista ja omaa aikaa perheen parissa. Koirat odottavat arvatenkin eniten jouluherkkuja, omaa siivua kinkusta sekä kalkkunasta ja muista joulupöydän antimista.

11.12.2007: Piparin pentu Tosca ja Lady Pattin pentu Fidelio ovat saaneet kaverikseen yhden kennelimme omista kasvateista. Kyseessä on menevä ja iloinen nuori koiran alku ja leikkiminen isomman pennun kanssa on reipastanut Fideliota huomattavasti.
Joulu on pian täällä, mutta kelit ovat kovin kuraiset. Koirat joutuvat tassupesulle useita kertoja päivässä ja kylpyyn lähes kerran viikossa. Olisi kiva jos maa menisi jäähän ja saisimme hieman lunta... mutta ehkä pian. :o)

24.11.2007: Pennut kasvaa jöllöttävät kovaa tahtia ja hiljalleen alkaa luovutusikäkin lähestymään. Näistä palleroista taitaakin tulla muutamalle perheelle tämän joulun hitti, mikäs sen ihanampaa kuin aloittaa joulun vietto oman, uuden pennun kera. :o)
Myös me valmistaudumme jouluun, keräämme esiin jouluvaloja ja muuta tärkeää jouluaiheista koristetta ja levittelemme niitä ympäri kotia, koirien seuratessa puuhiamme tarkoin.
Luminen maa ja täysikuu houkuttaa pitkille iltalenkeille, ihanaa kun lenkillä ei tarvitse lamppua. Näkyy vain valkoinen maa ja useita vilkkupantaisia otuksia ympärillä, kuin pieniä metsän tonttuja. :o)

16.11.2007: Talvi on täällä! Lunta on maassa jonkin verran ja keli pakkasen puolella. Maassa on uusia mielenkiintoisia tuoksuja ja iltalenkillä valkoiset pienet koirat aivan "häviävät" maastoon, onneksi jokaisella on tumma pää, niin vielä erottuu. Vilkkupannat ovat nyt kovassa käytössä!
Piparin pentu Brown Sweetie eli Jortsumestari käväisee ensimmäisen kerran moikkaamassa uusia kavereitaan, Lady Pattin pentuja. Hienosti menee, vaikka Jortsumestari onkin pienempi kuin muut. :o) Pian koko kööri vetelee hirsiä päällekkäin.
Lady Pattin pennut on lähes kokonaan vierotettu emostaan ja ensi viikolla on edessä eläinlääkärikäynti. Siellä pennut saavat itselleen mikrosirut ja parvo-rokotteet ja jokainen pentu virallisesti terveystarkastetaan.

8.11.2007: Lady Pattin pennut kasvavat hurjaa tahtia ja Piparin pentu on jo iso tytön pallukka. Hienosti menee! Säät ovat aika kurjia, vuoroin sataa räntää ja vuoroin vettä, lumi ei pysy maassa kuin päivän, pari. Noh, tätä se Suomen sää on. Koirat pääsevät suihkuun ainakin masupuolelta lähes päivittäin, sillä sisälle tuleva kuramäärä on aikas iso.
Kasvattimme Viivi ja Roope ovat kylässä reilun viikon ja Roopelle on samalla opetettu hieman käytöstapoja. Kahdessa päivässä herra oppi mitä tarkoittaa "ei hauku". Hyvä Roope. :o)

25.10.2007: Piparin synnytys oli todella raskas ja vain yksi pentu jäi henkiin. Kuitenkin tilanne on nyt jo rauhoittunut ja Pipari sekä hieno tyttöpentunsa voivat mainiosti. Lady Patti ja pennut voivat hienosti ja pennut liikkuvat koko ajan enemmän ja maistelevat jo kiinteää ruokaa.
Keli on ollut todella synkkä, sumuista, pilvistä ja harmaa, tyypillinen syyskeli siis. Olemme tehneet koirien kanssa hieman metsälenkkejä, korjanneet sieniä talteen ja samoilleet metsässä. Kumisaappaat jalassa sitä tarpoaa metsässä pidemmänkin tovin. :o)

16.10.2007: Kennelissämme on viikon ajan TET-harjoittelija Suvi. Suvi hoitaa koiria, käy niiden kanssa lenkillä, ja pitää mm. viimeisillään tiineenä olevalle Piparille seuraa.
Pipari voi hyvin ja on oma reipas itsensä. Odotamme pentujen syntymää noin viikon sisään.
Lady Pattin pennut voivat todella hyvin ja paksusti. Pennut ovat jo avanneet silmänsä ja koko pesue on tänään siirretty isompaan pesään, jotta pennut pääsevät liikkumaan enemmän. Emo ja pennut voivat tosi hienosti.

7.10.2007: Ihana aurinko paistaa usean sadepäivän jälkeen ja sen kunniaksi lähdemme koirien kanssa hieman pidemmälle metsälenkille. Metsässä onkin aika paljon isoja sieniä ja kaikenmaailman metsän eläinten jälkiä, joita nuuskiessa kuluu tunti jos toinenkin. Tänään meillä kävi myös koiravieraita ja juttelimme mukavia koiraturinoita ja vaihdoimme muitakin kuulumisia.
Lady Pattin upea kvartetti syntyi viikolla ja tottakai keskellä yötä. :o) Olemme yrittäneet saada univelkaa hieman kiinni - huonolla menestyksellä tosin. Emo ja pennut voivat todella hienosti ja olemme ylpeitä hienoista uusista kasvateistamme. Tästä linkistä pääset seuraamaan Lady Pattin pentueen kasvua ja kehitystä >>
Nellin pennuista ensimmäinen, eli Rölli, lähti tänään omaan, uuteen kotiinsa. Tytöt jäivät vielä meille, mutta lähtevät omiin koteihinsa ensi viikon loppuun mennessä. Pieniä villityksiä tulee ikävä, mutta pentujen omistajat odottavat heitä jo kuumeisesti kotiin.
Kisutytöt Nappi ja Nimme ovat kasvaneet hurjasti kesästä, tai ainakin Napin masu on kasvanut. :o) Vararengas on ihan hyvä juttu, varsinkin kun se on muodostunut hiiristä ym. tuholaisista. Suloiset ja pehmoiset kissat tulevat aina mukaamme metsälenkeille, seuraten menoa hieman sivusta, mutta silti mukana.

1.10.2007: Lokakuu saapuu sateisena ja harmaana. Mutta sisällä kodissamme riittää vilskettä ja vipinää! Bugglen pennut ovat lähteneet omiin, uusiin koteihinsa ja Nellin neloset kasvavat ja riehuvat oikein olan takaa. Tänään on pentujen eläinlääkäri-reissu ja sitä valmistelemme mm. pentujen aamukylvyllä.
Runsaasti uutisia ja kuvia on saapunut Bugglen pentujen uusista kodeista ja on ihana kuulla että kaikki on lähtenyt kaikilla pienokaisilla hyvin käyntiin.
Lady Patti ottaa rauhallisesti ja kasvattaa masuaan. Ruoka maistuu ja daami vetelee sikeitä lähes koko ajan. Lenkillä ollaan silti edelleen erittäin reippaita ja jopa juosta jolkotetaan muutamia askeleita.

25.9.2007: Kiirettä ja puuhaa riittää enemmän kuin tarpeeksi. Bugglen ja Nellin yhteensä kahdeksan (!) pentua täyttävät päivämme riehumisellaan ja tarpeillaan. Pennut ovat aikamoisia sottapyttyjä ja monstereita, mutta valloittavan ihania kaikki! Nell ja Buggle on molemmat vierotettu ja emot tuntuvat olevan tästä mielissään. On mukava päästä takaisin normaali rutiineihin ja ulkoilemaan muiden aikuisten kanssa.
Lady Pattin masu kasvaa hurjaa tahtia ja Patti viettää päivät vedellen sikeitä kotitoimistomme pehmeässä koirapesässä. Ruoka maistuu ja uni, se on hyvä.
Tänään lähtee Bugglen pennuista ensimmäinen omaan, uuteen kotiinsa.

15.9.2007: Buggle on vierotettu pennuistaan ja viettää aikaansa päivisin ulkoillen muiden aikuisten koiriemme kanssa. Buggle ei tunnu pieniä piraijoita pahemmin kaipaavan ja pennut ovat omien leikkiensä lumoissa eivätkä kaipaa emoa.
Kiire on aikamoinen koko ajan, aika kuluu puuhastellessa koirien kera ja päivittäisissä ruutineissa.

8.9.2007: Syksy on saapunut ja ilmat ovat jo aika viileät. Aamusella lenkit tehdään kuuraisessa maastossa. Maa on uusia kirpeita tuoksuja täynnänsä.
Pennut voivat erinomaisesti ja kasvavat tosi hurjaa tahtia! Bugglen pentujen vierotus on käsillä ja pienet riehujat ovat jo aika liikkuvaista ja aktiivista porukkaa. Nellin pennut liikkuvat myös jo aika kivasti ja syövät kiinteää ruokaa emon kanssa samasta kupista.
Kisut metsästävät pelloilta tulevia hiiriä niin, että koirille ei meinaa jäädä mitään metsästettävää! Etenkin Happy ja Nimme (kuvassa) ovat kunnostautuneet tuholaisten torjujina hienosti, kaikki rotat, hiiret, päästäiset ja myyrät saavat kyytiä.

2.9.2007: Kennelissämme on pentuvierailupäivä ja kaikki sujuu tosi mukavasti. Pennut pääsevät paijattavaksi ja valokuvattavaksi. Juomme kahvia ja juttelemme mukavia koirajuttuja.

27.8.2007: Viime lauantai meni kisaillessa, kävimme Tampereella SATHY Superkisoissa. Kivaa oli, vaikka päivä olikin aika rankka. Ja kennelimme kasvatit loistivat työkoirakisoissa, kuten aina! Taakanvedon voitti oma kasvattimme 'PR' Dunkel's Master Mocca aka Mocca, taakka 60 kg, kerroin 31,57. Taakanvedossa toiseksi tuli kennelimme oma 'PR' Dunkel's Bullet aka Bullet, taakka 40 kg, kerroin 23,52. Taakanvedossa kolmanneksi tuli oma kasvattimme 'PR' Dunkel's Rocket aka Rocky, taakka 70 kg, kerroin 21,21. Tuholaistorjunnan voitti oma kasvattimme 'PR' Dunkel's Rocket aka Rocky. Onnea kaikille voittajille! Tosi hienot kisat!

20.8.2007: Eilen oli taakanvetotreenit ja mukana olikin kivasti akt-koiria. Brownie oli myös treenaamassa hienoissa valjaissaan ja hyvinhän se pieni likka veti! Lauantaina onkin sitten SATHY Superkisat Tampereella, täytyy lähteä kisailemaan... Buggle ja Nell sekä molempien superemojen pennut voivat hyvin ja pulskistuvat. Bugglen pienokaiset maistelevat jo kiinteää ruokaa ja Nellin pennuilla varmaan silmät kohta avautuvat.

17.8.2007: Hellettä pitelee ja hiki virtaa... koirat juovat vettä kuin norsut konsanaan ja köllivät varjossa ainakin keskipäivän paahteen aikaan. Ihana keli! Nellin pienokaiset ja Bugglen pallukaiset voivat kaikki todella hienosti ja kasvavat aivan silmissä. Bugglen vauvat tapailevat jo ensiaskeleitaan, vaikka meno onkin vielä huteraa...

14.8.2007: Kiirettä pitelee ja pentujen hoitamisessa menee päivät ja yöt. Nellin upeat pennut kasvavat ja komistuvat päivä päivältä ja Bugglen isot pötikät liikkuvat jo aikas paljon. Helle on edelleen kova, mutta ei valiteta, sillä kohta on syksy!

10.8.2007: Kova helle iski kesken kaiken ja koirat nauttivat olostaan köllötellen nurmikolla. Kennelimme ihanainen Nell on aivan viimeisillään tiineenä, saas nähdä kuinka kauan vauvoja vielä pantataan masussa. :o)

6.8.2007: Kiirettä pukkaa taas aikamoisesti... Nyt on taas hellettä ja mikäs sen mukavampaa. Brownie on viihtynyt uudessa kodissaan mukavasti, alun hämmästelyjä lukuunottamatta. Ariel on ollut tyytyväinen päästessään uuden kodin kuningattareksi. :o)
Bugglen pennut senkuin kasvaa ja pian onkin edessä muutto isompaan pesään. Neljä kaalikäärylettä voivat hyvin, kuten emonsakin.
Saimme avattua neljännen kuvagallerian kotisivuillemme ja sitä nyt päivitetään kun ehditään. Kuvia on tullut aivan mahdottoman paljon akt-omistajilta ympäri Suomen ja näistä tietenkin laitamme parhaat palat esille kuvagalleriaan.

4.8.2007: Brownie lähti eilen illalla omaan, uuteen kotiinsa. Ikävä on kova, yöllä heräsimme pariin otteeseen ja pohdimme onko Browniella yhtä ikävä meitä kuin meillä sitä... Hessu lähti myös eilen illalla kotiin hoidosta, pieni mies oli innoissaan kun näki omat porukat.
Tänään aamulla aikaisin hoitoon tulikin Rossi-poika. Miehellä riitti ihmeteltävää koirissa ja kissoissa sekä muissa ötököissä. Rossi tuntuu viihtyvän hyvin, kun tekemistä kerran riittää. Tänään Ariel lähtee viettämään lokoisia eläkepäiviä kun Sirpa tulee noutamaan daamin itselleen. Ariel pääsee viettämään laatuaikaa A.Pirkkalaisen kanssa ja nautiskelemaan Sirpan lihapatojen ääreen.
Bugglen pennut voivat hyvin ja kasvavat. Pennut ovat tosi reippaita ja eloisia ja emo Buggle on todella pro. Pennuista emo pitää tarkkaa ja hyvää huolta.

2.8.2007: Mahtavaa! Upeaa! Saimme juuri vahvistuksen uuden upean Champion amerikankääpiöterrierin saapumisesta kenneliimme elokuun aikana! Jihuu!!! :o) CH 'PR' Delta Dawn of Phoenix aka Dawn saapuu kenneliimme pitkällisten neuvottelujen jälkeen maailman ykköskasvattajalta, Margo Carterilta. Aivan mahtavaa...
Samalla tuotamme Suomeen ystävällemme Emmalle nuoren upean narttukoiran nimeltään Peggy Sue. Näin Emma saa hienon vahvistuksen omaan akt-kenneliinsä Senefi's Toy Fox Terriers.
Nämä kaksi koirakaunokaista saapuvat Suomeen luultavimmin elokuun lopussa, mutta edessä on vielä hirveä paperisota ja lomakeralli.
Buggle sekä tuore pentue voivat erittäin hyvin. Kaikki pennut syövät maitoa aivan mahdottomalla tahdilla ja masut senkuin kasvavat. Myös viime yö tuli valvottua ja tuntuu että tässä mennään ihan viimeisillä voimilla. Ehkä sitä kohta pääsee lepäämään. :o)

1.8.2007: Bugglen hurja synnytys on takanapäin ja väsymys on niin hirveä että pian varmaan kuolema korjaa... No ei vaan, onneksi emo ja pennut voivat hyvin ja elämä voittaa! Mutta olo on niin hutera että saas nähdä kuinka tässä jaksaa hoidella työasioita. Pienet pennut olivat kaikki iskästä huolimatta tri-coloreja mutta suoraan sanottuna aivan sama vaikka olisivat olleet vihreitä kunhan ovat kaikki terveitä ja elossa. :o)
Bugglen pennuista lisää tästä linkistä >>
Brownie-tytölle löytyi tosi ihana koti Vantaalta ja Brownie lähtee uuteen kotiinsa perjantaina. Ikävä tulee olemaan hirmuinen mutta tieto siitä että Brownie pääsee lelli-lemmikiksi piristää mieltä.

31.7.2007: Sunnuntaina oli taakanvetotreenit ja ystävämme Emman synttärit. Leivoimme Emmalle täytekakun ja joimme onnittelukahvit.
Nyt on ollut hieman sateiset kelit ja koirat ovat vain makoilleet nurkissa ja ladanneet akkuja. Buggle saakin ladata akkunsa aivan täyteen sillä aivan pian on edessä synnytys ja se on aina rankkaa puuhaa. Tänään käymme tiineysröntgenissä ja saamme toivottavasti selvyyden pentujen lukumäärään. :o) Masu on aina IIIISOOOO!!!
Nellin masu kasvaa myös huimaa tahtia, saas sitten nähdä oliko eläinlääkärimme Skutnabb kuitenkin oikeassa pentujen lukumäärässä - hän nimittäin veikkasi viittä pentua. Huh! Vaikka eihän tuo vielä mitään, ystävämme Karen Larson, Valhalla RIdge Farm USA:ssa sai viime viikolla 13 pennun amerikankääpiöterrieri pentueen. Näistä 10 jäi henkiin, mutta kyseessä taitaa olla kuitenkin maailman ennätys.
Hessu-poika on edelleen hoidossa, Papu ja Pontus lähtivät jo kotiin. Eilen leikattiin Hessun kynnet, vaikka poika olikin asiasta hieman eri mieltä. Ruokakin maistuu Hessulle jo tosi hyvin, vaikka pari ekaa päivää pidettiinkin protesti-paastoa - Hessu on kyllä tässäkin suhteessa aivan kuin emonsa A.Pirkkalainen, ei ole ruoka-orintentoitunut, iloinen, veijarimainen koira.

28.7.2007: Upea ilma vetää naamat messingille. :o) Kyllä kesä on kiva! Hoitokoirina meillä hellepäiviä viettää Papu, Pontus sekä Hessu. Ensi viikolla joukkoon rientää vielä Rossi.
Buggle on viimeisilleen viritetyn masunsa kanssa lähinnä jo koominen, kuinka noin pieni koira voi kantaa mukanaan koripalloa, joka on pingotettu masun sisälle? :o)
Ariel lähtee ensi viikolla viettämään lokoisia eläkepäiviä Sirpan luokse. Arskaa tulee toki ikävä mutta onhan se nyt sentään reilu peli että eläkkeellä saa ottaa iisisti ja syödä hyvin.

Haikein mielin olemme tehneet päätöksen myydä kennelimme ilopilleri Brownie. Pieni ja huiman nätti tyttö on liian pikkuruinen jalostustavoitteitamme silmällä pitäen ja tiedämme että joku perhe saa Browniesta itselleen aivan huippu-upean lemmikin.

Lady Patti astutettiin tänään Vincentillä. Vinsulaattori on kyllä melkoinen siitos-sonni... sanan posiviitisessä mielessä siis. :o) Hyvin meni astutus, saas näkee tuleeko pikku palleroisia ihanalta Lady Pattilta myöhäissyksyllä - mahdollisten pentujen luovutus menee joulukuulle, hui kuinka aika rientää!
Huomenna on taakanvetotreenit, saas nähdä kuinka sitä jaksaa tässä paahteessa treenata...

25.7.2007: Ihanaa, Nellin tiineys onnistui! Innolla odotamme mitä tästä pentueesta tulee, iskänä on kennelimme oma kasvatti Rocky ja pennuista osa saattaa olla white & tan väriltään. :o) Skuti näki Nellin masussa jopa viisi pentua, mutta katsotaan nyt mitä siellä sitten oikeasti on...
Buggle on ison masunsa kanssa jo aikamoisen pallo, ja daami siirtyykin täysipäiväiseksi sisäkoiraksi tänään, kun Cassie on lähtenyt omaan, uuteen kotiinsa.
Tänään oli iso urakka, pesimme kaikki koirat, puhdistimme hampit, madotimme koko porukan ja pidimme tällaisen huoltopäivän koirille. Huomenna leikkaamme kaikilta kynnet ja putsaamme korvat. Sitten onkin puhdasta porukkaa taas muutaman viikon ajan. :o)
Uudet kisunpennut muuttivat meille eilen ja Nimme ja Nappi ovat koko porukan keskipisteenä. Pienet karvapallot asustavat nyt vielä sisällä, mutta hiiri- ja rottajahtiin ryhdytään opettelemaan ulkona piakkoin.

23.7.2007: Ilma on pitkästä aikaa kunnolla helteinen, mahtava auringon paiste on jatkunut jo muutaman päivän ajan. Cassie on Brownien kanssa pihalla pentuaitauksessa, tytöt viihtyvät erinomaisesti keskenään. Muut Cookien pennut sekä molemmat Arielin pennut ovatkin jo lähteneet omiin, uusiin koteihinsa ja koti tuntuu yllättävän tyhjältä...
Eilen sunnuntaina oli taakanveto-treenit ja Titosta taitaa olla tulossa varsinainen mestari! Ukko vetää taakkaa kuin vanha tekijä vaikka takana on vasta muutamien viikkojen treenit!

17.7.2007: SATHY Taakanveto Boot Camp on takanapäin ja väsymys on melkoinen. Kivaa oli mutta kestää taas aikaa, ennenkuin tästä palautuu normaaliin rytmiin.
Eilen kävimme eläinlääkärissä ja Arielin pennut saivat molemmat mikrosirut sekä parvorokotteet. Molemmat pennut myös terveystarkastettiin ja koko reissu meni oikein mukavasti. Reippaita poikia molemmat.
Tänään Tiko ja Duke lähtevät omiin uusiin koteihinsa ja päivä kuluu pentupaketteja ja pentukansioita kasaillessa. Pennut itse viettävät päivän auringossa leikkien, nyt on taas kunnon hellekelit.

13.7.2007: Cookien pennut lähtevät omiin koteihinsa, tällä viikolla lähti jo Karkki ja tänään lähtee Vinski. Ensi viikolla lähtee Tiko sekä Arielin pennut Mighty Duke ja Happy Boy. Talo tyhjenee... mutta vain hetkeksi, sillä Buggle on tiineenä, kuten eilen tiineysultrassa nähtiin. Masussa oli kolme pentua ja pennut syntyvät heinäkuun lopussa - elokuun alussa. Ihanaa saada taas pieniä karvapalleroita. :o)
Huomenna alkaakin sitten SATHY Taakanveto Boot Camp ja se tarkoittaa koko viikonlopun pituista taakanveto-treeniä. Saas nähdä löytyykö käppyröidemme joukosta vielä yksi kova vetäjä, tarkoitus olisi kokeilla viikonlopun aikana.

8.7.2007: SATHY Kesäpäivä on takanapäin ja väsymys on hirmuinen. Vaikka tapahtumissa on aina aivan hurjan kiva käydä, on jälkeenpäin palautuminen rankkaa puuhaa.
Kisamenestys oli valtaisa. Kennelimme oma koira 'PR' Dunkel's Pipari of Phoenix aka Pipari voitti oman luokkansa taakanvedossa, p4p 39,75. Lisäksi Pipari oli koko taakanveto-kilpailun Best In Show! Olemme Piparista älyttömän ylpeitä, tässä on kyllä työkoira vailla vertaa! Kennelimme 'PR Dunkel's Bullet aka Bullet oli taakanvedossa oman luokkansa toinen, p4p 33,88. Kennelimme oma kasvatti 'PR' Dunkel's Master Mocca aka Mocca oli taakanvedossa oman luokkansa kolmas, p4p 32,42. Kennelimme oma kasvatti 'PR' Dunkel's Black Stallion aka Blackie voitti koirien korkeushypyn, kerroin 2,59. Onnea kaikille voittajille upeasta kisamenestyksestä!!! Lisätietoja SATHY Kesäpäivästä tästä linkistä >>

SATHY Kesäpäivä oli tosi kiva tapahtuma, aurinko paistoi ja paikalla oli tosi paljon kennelimme kasvatteja. Tito ja Roope osallistuivat taakanvetoon, Mocca veti taakkaa jo kuin vanha tekijä, Luna ja Vani tutustuivat toisiinsa korkeushypyn tiimellyksessä, Viivi ja Hessu tekivät tuttavuutta... Paikalla oli tottakai myös kisakonkarit Dali ja Rocky. Tosi kivaa oli ja oli aivan ihanaa nähdä taas kasvattejamme näin runsain joukoin SATHY tapahtumassa.

5.7.2007: SATHY ry.:n Kesäpäivä -työkoiratapahtumaa vietetään ylihuomenna lauantaina 7.7.2007. Olemme menossa paikalle Piparin ja Bulletin kanssa ja toivomme mukavaa kesäistä koiratapahtumaa. Toivomme että paikalla olisi suuri määrä amerikankääpiöterriereitä, on aina mukava nähdä tuttuja ihmisiä ja omia kasvatteja.
Cookien pentujen kesä on sujunut mukavasti. Pennut viettävät rutkasti aikaa auringossa leikkien. Tänään kuvasimme pennut ja laitoimme kuvat pentujen omille kotisivuille.
Arielin pennut voivat hyvin ja paksusti. Emo ja pennut viettävät päivät lähes kokonaan auringossa leikkien ja nukkuen. Tänään kuvasimme pennut ja laitoimme kuvat pentujen omille kotisivuille.

29.6.2007: Sää on ollut tosi sateinen ja odotamme innolla auringon palaavan takaisin kehiin. Cookie ja pennut vierotetaan toisistaan aivan näinä päivinä lopullisesti. Cookien pennut ovat jo aikamoisia vipeltäjiä ja olisi kiva päästää pennut jo hieman ulkoilemaan. Sadesäällä se ei kuitenkaan sovi.
Viikon päästä onkin jo SATHY Kesäpäivä ja sinne pyrimme osallistumaan vähintään Piparin ja Bulletin kera. Vaikka taakanveto-treenit ovatkin jääneet viime aikoina tosi vähiin, täytyy tapahtumiin silti aina osallistua.

25.6.2007: Juhannus on takana ja kesä on parhaimmillaan. Koirat viihtyvät päivät pitkät ulkona auringossa ja joskus hieman varjossakin.
Hugo pentu lähtee tänään omaan uuteen kotiinsa. Hugo on viihtynyt erinomaisesti Bulletin kanssa ja pojilla tuntuu olevan ihan omat, poikien jutut. :o)
Cookien pentujen vierotus on meneillään ja pian on aika ryhtyä pitämään pentuja ulkona parisen tuntia päivässä. Kyllä auringossa kelpaa leikkiä!
Arielin pennut voivat potrasti ja viihtyvät vielä makuuhuoneessamme. Pian on aika siirtää pesue olohuoneen puolelle, jotta pennut saavat hieman virikkeitä itselleen seuraamalla kotimme vilkasta elämää.
Kiire on kova koko ajan ja tuntuu että ei saa oikein mitään kunnolla aikaiseksi. Kaikki aika menee koirien kanssa puuhaillessa, mutta kyllä se on mukavaa elämää. :o)

12.6.2007: Kennelimme Toy Fox Terrier -tapahtumapäivä on takanapäin ja kyllä oli kivaa. Tosi hieno ilma, iloisia ihmisiä ja hienoja koiria. Ja tekemistä piisasi. Jälkimainingit jatkuvat yhä, on siivoamista, järjestelyä, kotisivujen päivitystä jne. Ja pian onkin jo seuraava työkoiratapahtuma ovella.
Arielin pentujen silmät ovat avautuneet ja pojat ovat tosi paksuja ja hyväkuntoisia. Cookien pennut liikkuvat jo aika kivasti ja hieman jo leikkivät keskenään. Kiinteä ruokakin maistuu jo. Pitäisi ehtiä ottaa pennuista uusia kuvia kotisivuille, mutta aika on tosi tiukalla.
Lady Pattin pennuista Lady Anne lähti uuteen kotiinsa ja Hugo on täällä vielä juhannuksen yli. Hugon seuraksi tuli pieni mies Bullet ja hyvin tulevat pojat keskenään toimeen. Tänään on tosin hieman sadekuuroja ja huonoa keliä eli pojat saavat riehua sisällä koko päivän.
Nellin astutus onnistui Rockyllä joten ehkä sieltä olisi tiedossa valkoruskeita pentuja syksymmällä. Jää nähtäväksi. :o)

4.6.2007: Kyllä on mukavat kelit! Lady Pattin pennut riehuvat ulkona päivät pitkät, hajottamisvimma tuntuu olevan aivan huipussaan. Bugglen ja Nuggetin astutukset sujuvat hienosti ja Bebestäkin tulee vihdoin iskä. Oli jo aikakin. :o) Cookien ja Arielin pennut voivat tosi hyvin ja pulleasti, molemmat pentueet saavat emon maidon lisäksi pullosta hyvää keinomaitoa, jotta emot pääsevät hieman helpommalla. Lauantaina onkin jo kennelimme TFT-tapahtumapäivä, pitää hiljalleen ryhtyä tekemään järjestelyjä sitä varten. Teltta on jo pystyssä, vielä pitää rakentaa/asentaa tunnelijuoksurata, uima-allas koirille, parit ulko-aitaukset koirille, mölkkypeli, rengasheittopeli, tikanheittoa, grillipaikka, valmistaa ruuat, pestä koirat, jne. Että puuhaa piisaa. :o)

2.6.2007: Aamulla olin kätilönä Munkille, hyvin meni synnytys ja kaksi tosi hienoa poikaa sieltä tulla tupsahti. Hieman oli työlästä, mutta onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin. Täytyy kertoa Vincentille että siitä tuli jälleen iskä.
Sitten kotia ja Lady Pattin pennut ulos aurinkoon. Nyt on niin ihana ilma että mielellään sitä itsekin loikoaisi auringossa hetken verran. Cookien pentujen kynnet pitäisi leikata pian ensimmäistä kertaa, josko tänään ehtisi... Ariel ja pojat voivat tosi hyvin ja kasvavat hirmusti. Hyvää maitoa. :o) Pitää pian siirtää mokomat isompaan pesään. Ja Ariel nauttii elämästä. Mikäs sen mukavampaa kuin maata köllötellä ja syödä hyvää ruokaa niin että napa ritisee. :o)

29.5.2007: Lady Pattin pennut pääsivät tänään vihdoin pitkästä aikaa ulos ja se on mukavaa. Auringossa on varmasti kiva riehua, pääsisipä itsekin joskus ulos hieman rentoutumaan ja lepäämään. :o) Arielin pennut voivat hienosti, samoin Cookien pennut. Cookien pennut täytyy pian taas siirtää isompaan pesään, sillä nuo möhköfantit kasvavat aikamoista vauhtia ja nyt on jo silmätkin auki koko porukalla. Munkki on meillä "lainassa" kun emäntä on työmatkalla, jotta jos synnytys käynnistyy niin kaikki menee varmasti sitten turvallisesti. Muu porukka onkin sitten päivät pitkät ulkona auringossa ja mikäs on ollessa, uudet koirankopitkin ovat valmistuneet ja nyt on hienoa! Punaiset mökit näyttävätkin hienoilta ja ovat varmasti mukavia paikkoja ottaa pikku nokoset kesken leikkien. Pian onkin jo kennelimme TFT-tapahtumapäivä, jonka järjestämme tänä vuonna yhteistyössä Senefi's Toy Fox Terriers -kennelin kanssa.

27.5.2007: SATHY Kevätkinkerit on takanapäin ja täytyy myöntää että olemme erittäin tyytyväisiä kaikkien koiriemme suorituksiin. Lisäksi kennelimme kasvatit loistivat upeilla työkoira-suorituksilla, että pitää tässä ihan varoa ettei ylpisty liikaa. :o) Cookien pennut voivat todella hienosti ja pulskistuvat päivä päivältä. Heti kun aika antaa myöden, otamme pennuista uudet kuvat pentueen omalle kotisivulle. Lady Pattin kaksi pentua jotka vielä meillä majailevat, keksivät uusia kepposia joka päivä. Tänään hajosi pieni kumilelu jonka piti olla "rikkoutumaton". Jälleen hyvä esimerkki siitä, mihin pienet terrierit pystyvät. Ariel päätti sitten yllättää ja päätti synnyttää viimeisen pentueensa heti kinkereiden jälkeisenä iltana, joten nukkumaan ei pääse sitten kukaan eikä enää koskaan ikinä. :o) Kaiken kaikkiaan kevät on mennyt mukavasti mutta kiire on todella tolkuttoman kova koko ajan.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Toy Fox Terrier Kennelin Ariel ja Micro Paw "pussailemassa"!

INFO@TOYFOXKENNELS.COM

© Copyright Toy Fox Terrier Kennel